St Louis Bleus
Blijf op de hoogte en volg Daan
24 September 2012 | Verenigde Staten, Saint Louis
Deze maandag is weer een reisdag, van Clarksville naar St Louis, een afstand van zo'n 250 mijl. Voordeel in dit land is wel als je de cruiscontrol insteld op 55 mijl / uur dan rij je ook 55 mijl in een uur, geen gezeur van afremmen of file, gewoon doorrijden, dus 250 mijl met de snelheid die wij rijden is het iets minder dan 5 uur. Wij vertrekken gewoonlijk rond acht uur en met een rust om te p.... en een lunchpauze komen we tegen 2 uur 's middags op onze bestemming aan. Als we af en toe een binnendoor weg nemen komt daar 30 minuten tot een uur bij. Vanmorgen vertrokken we in de staat Tennessee en we gingen na een paar mijl al de staat Kentucky in, dat was niet voor lang want Illinois kwam er aan, St Louis ligt voor een klein deel in deze staat, oost van de Missisippie en het grootste deel ligt in Missouri op de westoever van de rivier en daar zijn we nu. Na aankomst eerst op de boulevard gekeken of we daar morgen kunnen parkeren voor de rondvaart en dat kan, mooi zo. Alleen het Visitor Center konden we niet vinden en dat zou daar ook moeten zijn. Wat wel prominent aanwezig was is de Arch, een grote stalen boog die een aantal jaren geleden gebouwd is. Men zegt dat hij tweemaal zo hoog is als het vrijheidsbeeld in NY. Als we morgen toegang krijgen gaan we daar met een soort trammetje omhoog en kun je de hele stad overzien. Tegenover de Arch is ook het vertrekpunt voor de rondvaartboten dus dat doen we morgen ook. Nadat we op het RV park waren aangekomen, snel de camper weggezet en te voet naar Downtown, dat begint een kleine km van het RV park. Kroegen, winkeltjes, veel leegstand, viel een beetje tegen, de economische crisis laat hier ook zijn sporen na. Terug naar de camper, koken, biertje drinken, koffie, internetten en naar bed, tot morgen.